Prenumerera på vårt nyhetsbrev för sjukvården för information om utbildningar, nya rön nyheter.

MDFO deltagare

Nära samarbete med sjukvården

Sedan Baricol Bariatrics grundades 2015 har vi haft ett nära samarbete med sjukvården. Vi träffar regelbundet de opererande enheterna i Sverige, Norge och England. Förutom att besöka sjukhus och kliniker har vi tagit fram appen Baribuddy som är ett digitalt stödverktyg för patienterna som bland annat påminner om att äta, dricka, motionera och ta vitaminer. Idag har sju kliniker och sjukhus i Sverige valt att skapa en egen algoritm i appen!

Utbildningsdagar för sjukvården – MDFO

Vi arrangerar årligen utbildningsdagarna Multidiciplinärt Forum Obesitas (MDFO) för sjukvården där vi bjuder in föreläsare för att fördjupa oss inom området och utbyta erfarenheter mellan klinikerna. MDFO är ett utmärkt tillfälle för dietister, sjuksköterskor och andra yrkeskategorier inom Obesitasvården att träffas under samma tak för två intensiva dagar med föreläsningar av hög kvalitet, diskussioner och nätverksbyggande.

MDFO utbildningsdagar Baricol

Baricol förvärvas av FitForMe

Under juli månad förvärvades Baricol Bariatrics AB av FitForMe.

Baricol provpaket lila box

Provpaket att dela ut till patienter

Baricol Complete är ett specialutformat bariatriskt kosttillskott som rekommenderas av de flesta sjukhus och kliniker i Norden och på flera i England. Baricol Complete följer de nordiska riktlinjerna som sammanfattar vad man utifrån aktuellt forskningsläge behöver supplementera efter obesitaskirurgi.

Vår målsättning är att vi tillsammans med dig som arbetar i hälso- och sjukvården samarbetar för att förbättra standarden för god eftervård.

Vill du kostnadsfritt beställa provpaket att dela ut till dina patienter, broschyrer, presentationsmaterial eller har frågor om våra produkter eller tjänster så är du välkommen att kontakta oss. Vi kommer gärna ut och träffar dig och dina kollegor för att se hur vi kan hjälpa er på bästa sätt att förbättra följsamheten till vitamin– och mineralsupplementering för överviktsopererade.

Allt patienten behöver efter överviktskirurgi

Innehåll enligt Nordiska riktlinjer. Baricol® Complete innehåller bland annat:
  • Järn 50 mg
  • Vitamin B12 700 µg
  • D-vitamin 45 μg
  • Folsyra 400 µg
  • Tiamin 2,0 mg
  • Zink 21 mg
  • Kalcium 1000 mg

Alla ingredienser

BariBuddy – en app för överviktsopererade!

Appen BariBuddy hjälper patienten genom att påminna om måltider, vätska, vitaminer med mera. Appen innehåller mängder av recept utformade för flytande, mjuk mat och sedan vanlig mat. En fyllig FAQ besvarar patienternas vanligaste frågor och är besvarade av läkare, dietister och psykologer från Sveriges främsta kliniker inom området.