Hjälp & support: 031-333 44 33

Vad vi gör

Baricol Bariatrics AB är ett svenskt företag som utvecklar produkter och tjänster för överviktsopererade för att möjliggöra ett fortsatt bra liv efter operationen. I vårt team finns läkare och dietister samt personer lång erfarenhet från läkemedelsbranschen.
Vi arbetar också aktivt för ökad kunskap kring viktiga områden för livet som överviktsopererad. Framförallt inriktar sig vårt arbete på att öka tillgängligheten till anpassade vitamin- och mineraltillskott.
Vi arbetar också med att ta fram utbildningsmaterial, genomföra informationsbesök i sjukvården och arrangera nätverksträffar och utbildningsseminarier.
Vi strävar hela tiden efter att genom forskning, kontinuerlig dialog med sjukvårdens experter samt genom att lyssna på våra kunders behov att utveckla våra produkter och tjänster för att skapa möjlighet till ett fortsatt bra liv!

Vår historia

Hälsa är det viktigaste vi har. En person som är sjuk önskar inget mer än att få vara frisk. Att behandla fetmasjukdomen med kirurgi kan vara starten på en resa för att vinna sin hälsa tillbaka - och på den resan ville vi vara med.
Kirurgen Göran Lundegårdh och entreprenörerna Magnus Hallberg och Alvar Larsson ville skapa ett en produkt som var skräddarsydd för överviktsopererade. Verkligheten var fortfarande sådan att man förskrev vitaminer och mineraler i en form som inte alls var anpassad för överviktsopererade. Grundarna såg hur en förlegad eftervård förbisåg sina patienters behov och ville ändra på detta. Den första versionen av Baricol Complete kom till på Medicinareberget vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset 2013. Det blev senare fröet till företaget Baricol Bariatrics AB som grundades i januari 2015.
Baricol Complete har idag tusentals nöjda användare i framförallt norden, Storbritannien och mellanöstern. Ansträngningarna inom området har förutom Baricol Complete resulterat i appen Baribuddy som är ett digitalt stödverktyg för att underlätta livet som överviktsopererad. MDFO som är det största utbildningsevenemanget i norden för dietister och sköterskor verksamma inom överviktskirurgi, samt innovativa produkter såsom Stomacol Rehydrate. I samma anda som allt en gång började arbetar vi nu vidare för att förbättra eftervården för överviktsopererade. Vi hoppas att du är med oss!

Samarbete med sjukvården

Vi träffar regelbundet era dietister, sjuksköterskor och kirurger för att hålla oss uppdaterade kring vad som händer i den kliniska verkligheten. Varje år arrangerar vi utbildningsdagarna MDFO för alla som arbetar inom överviktskirurgi i Norden.

 

Jobbar du inom sjukvården och önskar mer info?

Bild på 5 tjejer och en kille som sträcker upp händerna mot luften

Baricolfamiljen!

Vi har tillsammans med er lyckats med något som vi är riktigt stolta över – Baricolfamiljen! Baricolfamiljen består av oss och alla er som hänger med oss som genomgått överviktskirurgi! På våra träffar som vi varje termin arrangerar runt om i landet får vi chansen att hänga med er och ni får möjligheten att träffa varandra och utbyta erfarenheter. Håll utkik på Facebook och Instagram för att inte missa när familjen träffas 🙂

Två presentationer av bloggare på levdittliv

Levdittliv

När man googlar finns det många faktasidor om överviktsoperationer man ganska lite information om livet som viktopererad. Detta ville vi ändra på. Vi förvärvade hemsidan levdittliv 2018 och har omarbetat sidan och bjudit in gastric bypass och gastric sleeve-opererade som bloggar om livet inför och efter sin operation.


Tar du alla dina vitaminer på samma gång eller sprider du ut dem över dagen? 🤔

Oavsett vilken variant du väljer från baricol - pulver, tugg-, svälj- eller brustablett - kan du ta hela dagens dos på en gång. 
MEN det funkar inte alltid för alla, så testa dig fram för att se vad din mage tolererar. 

Vad funkar bäst för dig?

#baricol #aldrigutanminavitaminer


26


9


Har du blivit mer stillasittande det senaste året? 

Då är du inte ensam. En ny studie visar att det är många som blivit mer stillasittande under pandemin. Kanske på grund av hemmajobb, restriktioner, karantän eller någon annan anledning? Oavsett anledning är VARDAGSMOTION nu viktigare än någonsin! 🚶‍♀️

Regelbunden vardagsmotion är lika viktigt att få in som de där intensivare träningspassen! Ta trapporna istället för hissen när du har möjligheten, ta lunchpromenader, cykla till jobbet, släng på dig ryggsäcken och gå eller jogga till mataffären - bara fantasin sätter gränser! 

Vardagsmotion gör så att du:
✨ Ökar blodcirkulation och förbränning.
✨ Får en förbättrad återhämtning efter din träning.
✨ Blir piggare i huvudet och på bättre humör. 
✨ Ökar din uthållighet vilket lägger grunden för förbättrad uthållighet även i din träning. 
 
Hårda pass är toppen på många sätt men det går inte att kompensera en stillasittande livsstil med några intensiva träningspass varje vecka - vi behöver vardagsmotion. 🙏

#aldrigutanminavitaminer #baricol


27


7


Dagens viktigaste mål med kroppens viktigaste tillskott efter viktoperationen. Hur tar du helst dina vitaminer? 🍓 #baricol #aldrigutanminavitaminer


36


3


FREDAGSLUNCH - 
Grillostsallad med linser. 🤤Superenkelt, fräscht och gott! 

Vad åt du till lunch idag?

✨Hoppas du får en toppenhelg!✨

#baricol #aldrigutanminavitaminer


40


6


Missa inte nästa tillfälle av dietisten svarar & förklarar🌟 Lär dig massor av nya saker och få svar på dina och andras frågor. Anmäl dig via länken i vår profil 👆🏻 #baricol #aldrigutanminavitaminer


33


1


Studier visar att drygt 50% av de som genomgått en överviktskirurgi tar sina vitaminer dagligen. 

Att ta dina vitaminer är som att borsta tänderna. Du kan inte borsta tänderna JÄTTEMYCKET en gång i veckan och tro att dina tänder kommer må bra av det. Istället behöver du ha bra rutiner och borsta dina tänder varje dag. Du kan tänka på precis samma sätt med dina vitaminer!

Att glömma dina vitaminer någon gång ibland är inte hela världen men sker det oftare än så kan det ge negativa effekter. Försök hitta ett sätt som funkar för att just du ska komma ihåg att ta dina vitaminer.

@baribuddyapp finns alltid där och hjälper dig gärna på traven. 

Hur gör du för att komma ihåg att ta dina vitaminer? ✨

#aldrigutanminavitaminer #baricol


37


2