MDFO logga
Bild på blond kvinna som föreläser på scen

Multidiciplinärt forum obesitas (MDFO)

Multidiciplinärt forum obesitas (MDFO) är årliga utbildningsdagar i Göteborg som Baricol Bariatrics är initiativtagare till med stöd av Johnson & Johnson. En projektgrupp bestående av dietister och sjuksköterskor som arbetar inom obesitasvården utformar programmet och är delaktiga i arbetet med dagarna. Till MDFO bjuds dietister, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, psykologer med flera in för att lära sig mer, och utbyta erfarenheter inom området.

Kvalitativa föreläsningar

Som deltagare på MDFO kommer du få ta del av spännande föreläsningar av högsta kvalitet under vägledning av en erfaren moderator. Under utbildningsdagarna har du möjlighet att knyta nya värdefulla kontakter med andra verksamma dietister och sjuksköterskor inom obesitasvård i Norden.

Målet med MDFO är att möta det stora multidiciplinära intresset och efterfrågan av mer kunskap samt att kunna utbyta erfarenheter med varandra.

Man föreläser på scen i mönstrad skjorta

Anmälan till MDFO 2022 är nu stängd.


Temat för utbildningsdagarna 2022 kommer att vara “Följsamhet och eftervård” och hålls på Elite Park Avenue Hotell i Göteborg.

Vi följer noga utvecklingen och rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och gör vårt bästa för att minska smittspridningen av Covid-19.

MDFO 2020

“Den överviktsopererades resa”

Temat för MDFO 2020 var “den överviktsopererades resa” där vi fick följa patienten genom hela processen från förberedelser inför operationen till livet som överviktsopererad – och många år efter operationen. Programmet belyste resan från olika perspektiv så som primärvård, nutrition, provtagning/bristsjukdomar och kulturella aspekter. En nyhet för 2020 var att det erbjöds mer utrymme för gruppdiskussioner där de kliniska erfarenheterna togs tillvara.

Kvinna föreläser på scen framför stor publik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för sjukvården

I vårt nyhetsbrev får du information om det senaste gällande utbildningar, produktinformation och artiklar kopplat till överviktskirurgi och eftervård.