Ett allt-i-ett tillskott med vitaminer och mineraler för dig som har genomgått en gastric sleeve eller gastric bypass

Sjukvården rekommenderar Baricol Complete

Carl-Magnus Brodén, läkare på GB Obesitas Skåne

Varför Baricol?

Det är allt-i-ett och kräver ingen receptförskrivning. Risken med vitaminer på recept är att man som opererad ”tappas bort” av systemet med åren. Man kallas inte till återbesök till vårdcentralen utan skall boka tiden själv…Till slut har man glömt det. Och då får man inga nya vitaminrecept heller.

Varför är det viktigt att ta tillskott?

Man har ett försämrat upptag av vitaminerna och mineraler livet ut och därför blir vitamintillskott ”medicin” för en opererad. Men det är en utmaning! Man mår som regel bättre än någonsin och har kanske blivit av med sina tidigare mediciner. Dessutom tar det tid innan man märker av vitaminbristsjukdomarna. Så just vitamintillskotten är nog den faktor som vi behöver jobba med mer än idag från sjukvårdens sida.

Carl Magnus Brodén, VD och läkare GB Obesitas Skåne

Göran Lundegårdh, obesitaskirurg

Varför rekommenderar du Baricol?

Studier har visat att tillskott i form av ”allt-i-ett” preparat över tid ger bättre följsamhet än olika tabletter. Det som är viktigt är att man tar sitt tillskott regelbundet resten av livet. Baricol följer de Nordiska riktlinjerna avseende vitamin- och mineraltillskott och finns dessutom i olika beredningsformer. I en observationsstudie vi gjorde i Simrishamn visade bättre blodvärden för de som stod på Baricol.

Vilken är den största risken med att inte ta sina vitaminer?

Om man slarvar med sitt tillskott löper man en stor risk att utveckla någon form av bristtillstånd, där järnbrist och B12-brist är vanligast. Över tid löper man stor risk att utveckla benskörhet. I en uppföljning av patienter 10 år efter operation som jag gjorde i Norrbotten hade 80% haft någon form av brist samt 60% hade förstadium till benskörhet.

Baricol Complete rekommenderas av

Därför rekommenderar läkare Baricol® Complete

Allt i en produkt

Studier har visat att tillskott i form av ett ”allt-i-ett” preparat över tid ger bättre följsamhet än flera olika tabletter.

Livsviktigt för din hälsa

Om man slarvar med sina vitamin- och mineraltillskott efter överviktskirurgin löper man stor risk att utveckla bristtillstånd, där järnbrist och B12-brist är vanligast. Över tid löper man även stor risk att utveckla benskörhet!

Erfarna dietister

Baricol Bariatrics har hög kompetens när det gäller överviktskirurgi med både dietister och läkare i sitt team. Det känns tryggt att patienterna ställer sina vitaminrelaterade frågor till välutbildad personal.

Baricol Complete vitaminprodukter efter gastric sleve och gastric bypass, lila brusrör, burk och stick med vitaminer
Enkelt med prenumeration

Baricol kräver inga recept. Risken med tillskott på recept är att man som opererad ”tappas bort” i vårdsystemet när man inte längre följs av specialistvården. Man slipper krångla med recept och får tillskotten hemskickade regelbundet.

Finns i flera smaker & sorter

En del patienter har svårt att svälja tabletter, speciellt den första tiden. Därför är det bra att man kan välja annan formula med eller utan smak.

Skräddarsytt för ditt behov

När sjukvården började skriva recept fanns det inget tillskott specifikt anpassat till viktopererade. Idag finns Baricol och det är skräddarsytt efter patientens behov och nya anatomi!