Köpvillkor – Baricol Bariatrics

Köpvillkor

Samtliga priser anges i svenska kronor (SEK) alternativt brittiska pund (GBP) samt inklusive moms (12% för livsmedel och kosttillskott, 6 % moms på böcker och 25 % moms på övriga varor). Observera att vid beställning från länder utanför Europeiska unionen (EU) anges priset exklusive moms. Priset som anges vid inköpstillfället är normalt det pris som gäller. Priserna inkluderar inte fraktavgifter, som anges separat (i ”Kassan”). Vi reserverar oss även mot prisjusteringar orsakade av t ex valutaförändringar.

Beställning

Vid registrering av genomförd beställning, har kunden läst igenom och accepterat våra villkor. För att kunna beställa måste du ha fyllt 18 år. Vi accepterar inte kreditköp till personer under 18 år. Om du har frågor kring hur du beställer är du välkommen att ringa kundtjänst på tel 031-33 44 33 eller skicka ett mejl till [email protected]. Vi förbehåller oss rätten att i enskilda fall neka eller ändra din beställning (exempelvis om du uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller om du har betalningsanmärkningar).

Efter ditt köp kommer du att få en bekräftelse på din beställning via e-post. Tillsammans med din orderbekräftelse skickas också en länk till våra fullständiga köpvillkor.

Spara denna orderbekräftelse för eventuella kontakter med Baricol Bariatric AB:s kundtjänst.

Produktinformation

Produktbilderna på hemsidan garanterar inte att varans exakta utseende och beskaffenhet återges korrekt. Vi reserverar oss för eventuella fel i produktinformationen och förbehåller oss rätten att ändra produktinformation och priser utan föregående avisering.

Baricol Bariatrics AB reserverar sig för eventuella fel i pris- och produktinformation eller i övrigt på hemsidan. Vid eventuella felaktigheter förbehålls rätten att korrigera detta i efterhand. Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida eller i våra annonser. Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga ordrar.

Ångra ditt köp

Privatpersoner har ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen. Det innebär en rätt att inom 14 dagar från leverans ångra köp av vissa varor och ångerfristen börjar löpa från den dag du mottagit produkten. Ångerrätten gäller inte varor som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gamla. En förutsättning är dock att varan är oanvänd och oskadad. Då våra produkter klassas som livsmedel medges ej retur eller utbyte av varor efter den initiala ångerrätten (14 dagar) vid start av en löpande prenumeration. Om du exempelvis tecknar en löpande prenumeration med 1 månads intervall så gäller ångerrätten enbart för första försändelsen.

Om du vill utnyttja din ångerrätt ska du skicka ett skriftlig meddelande till oss, via e-post [email protected] där du förser oss med följande information:

  1. a) ordernummer (finns i din orderbekräftelse, på följesedeln eller fakturan)
  2. b) ditt namn och kontaktuppgifter
  3. c) antal och namn på de produkter som önskas returneras

Baricol Bariatrics AB skall bekräfta att returen är tillåten och att ångerfristen inte har passerats innan varorna skickas tillbaka. Du som kund står för returkostnad och har ansvaret för varan till dess den har kommit oss tillhanda. Returer får inte skickas som postförskott eller frisvar. Vi rekommenderar att du sparar kvittot från posten för att kontakta dem om returen inte kommit fram till oss.

Prenumeration

Baricol® Complete löpande prenumeration ger dig möjlighet att alltid ha vitaminer & mineraler hemma. När du väljer detta alternativ får du alla produkterna för valt intervall (1, 3, 6 eller 12 månader) levererade vid ett och samma tillfälle. Därefter får du automatiskt nya leveranser av dina produkter utifrån det tidsintervall du har valt (1, 3, 6 eller 12 månader). På detta sätt blir det också en påminnelse för dig att komma ihåg att ta dina vitaminer & mineraler löpande.

Du kan alltid innan nästkommande utskick snooza (utskick flyttas fram 30 dagar), ändra (smaker eller formuleringar) eller avsluta din prenumeration (dvs det finns ingen bindningstid). Byta smaker eller formuleringar gör du enklast genom att gå in på ”Mitt konto” (som kräver inloggning). Där kan du även snooza din prenumeration 30 dagar och se tidpunkten för när nästa betalning genomförs (som du även finner på din orderbekräftelse).

Vi har inte möjlighet att byta ut redan utskickade varor efter den initiala ångerrätten. Om du önskar säga upp din prenumeration hos oss skall du kontakta oss genom att skicka e-post till vår kundtjänst [email protected]. Du får därefter en skriftlig bekräftelse via e-post från oss på att din uppsägning är bekräftad och att du därmed inte får någon ny leverans. Uppsägning eller ändring av din prenumeration måste ske senast tre dagar innan betalning för nästa utskick görs för att vi ska hinna stoppa din beställning. Datum för nästa betalning framgår av din senaste orderbekräftelse alternativt på ”Mitt konto” på hemsidan.

Observera att utebliven betalning eller outhämtat paket inte räknas som uppsägning.

Betalning

Vi erbjuder betalning via två betalleverantörer, Klarna Bank AB (publ) (Klarna i efterföljande) i Sverige och Stripe i Danmark och Finland. Samtliga kortbetalningar sker säkert enligt standarden PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Ingen kortinformation hanteras eller sparas hos Baricol Bariatrics AB. Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen.

Klarna

Vi samarbetar med Klarna som betalningsleverantör i Sverige. Klarna erbjuder bland annat betalning via kort och faktura. I samband med köpet kan kreditupplysning komma att tas och fordran överlåts till Klarna. Klarnas generella villkor hittar du på https://www.klarna.com/se/villkor/.

Vid fakturabetalning skall betalning ske till Klarna direkt då fordran överlåtits vid köpet. Fakturan ställs ut när leveransen lämnar Baricol Bariatric ABs lager och betaltiden är 14 dagar. Har du Klarna konto eller Klarnas övriga tjänster kan möjlighet finnas att avbetala ditt köp.

Stripe

Vi använder Stripe för säkra kortbetalningar för övriga länder där Klarna ej stöds. Stripe har stöd för de flesta kända kortleverantörer såsom Visa, Mastercard och American Express. Läs mer om Stripe här: http://stripe.com/se

Leveranser

baricol.se har man möjlighet att beställa produkter för leverans inom Sverige, Finland och Danmark. För leverans inom Norge hänvisas till baricol.no och övriga världen baricol.com.

Inom Sverige

På leveranser inom Sverige tillkommer en fraktkostnad på 39 kr per leverans och visas i kassan.

Beställningar inom Sverige plockas och levereras tisdagar och fredagar och levereras i första hand som varubrev via PostNord och i andra hand via DHL Servicepoint. Leveranstid är normalt upp till 5 arbetsdagar beroende på postort. En sms-avisering skickas ut från fraktbolaget. I undantagsfall brevaviseras försändelsen. Varubrev som inte får plats i brevlåda kommer lämnas till närmsta utlämningsställe, du aviseras därefter om att försändelsen finns för uthämtning. Paket som skickas med DHL hämtas ut på serviceställe. Du ansvarar för att korrekt mobilnummer och e-postadress angivits . Om du inte hämtar ut din beställning skickas en påminnelseavisering till dig.

Beställningar utland

Leveranser till Danmark och Finland tillkommer fraktkostnad på 59 kr per leverans och visas i kassan. Leveranser till Danmark och Finland skickas med DHL dagligen.

Ej uthämtade paket

I det fallet försändelsen ej går ner i brevlådan så ligger försändelsen kvar på utlämningsstället i 14 dagar eller under de antalet dagar som fraktbolaget meddelar dig. Om du som kund väljer att ej hämta ut din beställning returneras denna till Baricol Bariatrics AB. Du som kund har då skyldighet att betala för de kostnader som uppkommer. Om du som kund inte hämtar ut din beställning och den skickas åter till Baricol Bariatrics AB debiteras du för kostnader gällande frakt, returfrakt, expeditionsavgift samt emballage. Avgiften är för närvarande 200 kr.

Skador på försändelsen

Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid. Kontrollera därför, vid mottagandet, paketet så att det inte är transportskadat. Baricol Bariatrics AB rekommenderar att du anmäler en eventuell transportskada direkt på plats hos utlämningsombudet och sedan kontaktar Baricol Bariatric AB:s kundtjänst.

Returer

Returer utanför den initiala ångerfristen på 14 dagar medges ej. Returer inom ångerfristen sker på egen bekostnad. Retur på grund av defekt vara eller felpackning står Baricol Bariatrics för. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott.

Reklamationsrätt

Baricol Bariatrics AB följer de bestämmelser som gäller i Konsumentköplagen. Det innebär att du har tre års reklamationsrätt alternativt före sista förbrukningsdatum, vilket som kommer först. Reklamationen rapporteras så snart felet borde ha upptäckts. Två (2) månader anses som skälig tid för upptäckt av skada/defekt.

Om du har fått en felaktig/defekt vara ber vi dig att kontakta vår kundtjänst. Reklamationen görs i enlighet med de instruktioner du får av oss. Skicka inte in varan innan du kontaktat oss.

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. Som alternativ för eventuella tvister tillhandahåller EU tjänsten ”tvistlösning på nätet” (Online Dispute Resolution eller ODR), https://webgate.ec.europa.eu/odr/

Vid godkänd reklamation står Baricol Bariatrics AB för eventuella fraktkostnader samt andra kostnader som uppkommit i samband med reklamationen som exempelvis bensinkostnader, parkeringskostnader, telefonkostnader och liknande.

Produktansvar

Kosttillskott säljs ej i syfte att ha någon medicinsk effekt eller för att behandla skador eller sjukdomar. Inte heller för att ersätta läkemedel eller en normal sund kost. Är du osäker rådfråga läkare innan användning.

Personuppgifter & kundkommunikation

Vi kommer att behandla de personuppgifter som du lämnar eller har lämnat till oss eller som vi samlat in på vår hemsida genom cookies. De personuppgifter som vi behandlar är ditt namn, e-postadress, köp-, betal- och orderhistorik, leveransadress, IP-adress och telefonnummer och i förekommande fall personnummer.

De personuppgifter vi behandlar håller vi i säkert förvar genom säkerhetsrutiner och organisatoriska åtgärder, uppkopplingen till hemsidan sker över en krypterad anslutning genom SSL. Vi har brandväggar och antivirusprogram som skyddar och förhindrar obehörig tillgång till vårt nätverk.

Kunden godkänner att Baricol Bariatrics AB kan kommunicera genom exempelvis brev, telefon, e-post och SMS för att informera om våra produkterbjudanden. Om du inte önskar att få erbjudanden från oss under prenumerationstiden eller efter det att prenumerationen den upphört, kan du tacka nej till detta genom att kontakta kundtjänst.

Villkor för gratiserbjudande

Våra gratiserbjudanden gäller enbart för personligt bruk. Erbjudandet gäller endast en gång per person och Baricol Bariatrics AB förbehåller sig rätten att ändra eller upphöra med erbjudandet. Beställningen skall fyllas i av den person som har tänkt att prova produkten. Om detta erbjudande missbrukas kan Baricol Bariatrics AB vidta rättsliga åtgärder.

Copyright

Copyright © 2020 Baricol Bariatrics AB. Allt material på vår hemsida (www.baricol.se) är copyrightskyddat av Baricol Bariatrics AB. Detta innebär att alla texter, bilder, layout och illustrationer är copyrightskyddade. För att använda material från vår hemsida krävs ett skriftligt tillstånd från oss.

För att ansöka om tillstånd till att använda skyddat material, kontakta [email protected]

Köpvillkor version 3.1 20200609