Baricol / Nyhetsarkiv / En påskig förrätt för minimagar

En påskig förrätt för minimagar

Här kommer ett tips på en riktigt smarrig förrätt som är alldeles lagom för en minimage!

Ägg går ju att variera i det oändliga. Den här förrätten är supergod med enkla och rena smaker!

Påskig förrätt (4 port)
16 st räkor
1 sharlottenlök
1 påse färsk spenat (60 g)
1 msk smör
4 ägg
4 msk vispgrädde
4 tsk rom

dill/gräslök

Sätt ugnen på 150 grader.
Skala räkorna.
Skala och hacka löken och fräs i smör med spenat. Salta och peppra.
Placera 4 ugnssäkra portionsformar eller glas i en större ugnsform.
Fördela spenaten i portionsformarna.
Knäck ett ägg och häll över 1 msk grädde i varje portionsform.
Häll lite vatten i den ugnssäkra formen och tillaga i ugnen i cirka 30 minuter. Äggvitan ska stelna men gulan ska vara lös. Kolla av äggen under tillagningen så att de inte går för länge.
Fördela räkorna i glasen och garnera med dill eller gräslök och rom.

Energi- och näringsinnehåll per portion
Energi: 208 kcal
Protein: 14,4 g
Kolhydrater: 1,2 g
Fett: 16,1 g