Baricol / Nyhetsarkiv / Vad avgör hur huden återhämtar sig efter en överviktsoperation?

Vad avgör hur huden återhämtar sig efter en överviktsoperation?

svartvit bild på mage med överskottshud

[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Vad avgör hur huden återhämtar sig efter en överviktsoperation?

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Det finns många teorier kring huden och dess återhämtning, med mer eller mindre vetenskapligt underlag. Idag listar vi vad som påverkar hudens återhämtning efter en stor viktnedgång som vid en gastric sleeve eller gastric bypass. 

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Ha tålamod
Viktnedgången går ofta fort efter en överviktsoperation och huden får svårt att hänga med i svängarna. Hud, hår och naglar står standby när man går ner mycket i vikt under kort tid, därför ska man inte dra några förhastade slutsatser utan ge huden tid. Många kliniker brukar säga att man minst ska ha varit viktstabil i 6 månader efter första årskontrollen innan man överväger någon form av plastikoperation. Gärna längre. Om man har mycket överskottshud kvar är plastikoperation det enda som kan avhjälpa överskottshud.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

”Välj rätt föräldrar”
Den mest avgörande faktorn är den ärftliga. Oftast går hudens elasticitet i arv och man har också olika hudkvalité. Elasticiteten är mycket olika för olika personer den minskar också ju äldre du blir.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Rök inte
Rökning ger sämre syresättning vilket leder till att huden får sämre kvalité och elasticitet.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Träna
Att träna kan inte göra så att huden drar ihop sig bättre, detta är en myt. Däremot kan muskler göra att huden hänger mindre eftersom du har mer substans. Och muskler och hud sitter ihop. Din hållning blir också bättre av träning.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Smörj huden
Finns vad vi vet ingen evidens för att krämer kan påverka hur väl huden drar ihop sig efter kirurgin. Men att återfukta och smörja åt rätt håll kan hjälpa huden en bit på traven.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Utgångsvikten och hur länge du varit överviktig
Ju större du var innan viktoperationen ju mer uttänjd har din hud varit. De flesta som har haft höga BMI värden under en längre tid får mer problem med huden efter viktnedgången.

[/spb_text_block] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

 

För att säkerställa faktan i denna text har den granskats av Mirjam Larsson som arbetar på GB Obesitas i Malmö. Hon har mer än 20 års erfarenhet av plastikkirurgi och arbetar idag som en del av GB Obesitas erfarna team på den nyöppnade kliniken i Malmö som utför gastric bypass, gastric sleeve och Sasi.

 

[/spb_text_block] [spb_image image=”171297″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”below” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/4″ el_position=”first”]

[sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”standard” link=”https://baricol.se/produkt/baricol-complete-prenumeration-1-man-intervall/” target=”_self” icon=”” dropshadow=”no” rounded=”yes” extraclass=””]Beställ pulvret[/sf_button]

[/spb_image] [spb_image image=”171361″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”below” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/4″]

[sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”standard” link=”https://baricol.se/produkt/baricol-complete-prenumeration-1-man-intervall/=”_self” icon=”” dropshadow=”no” rounded=”yes” extraclass=””]Beställ brustabletterna[/sf_button]

[/spb_image] [spb_image image=”171363″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”below” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/4″]

[sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”standard” link=”https://baricol.se/produkt/baricol-complete-prenumeration-1-man-intervall/” target=”_self” icon=”” dropshadow=”no” rounded=”yes” extraclass=””]Beställ sväljtabletterna[/sf_button]

[/spb_image] [spb_image image=”171362″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”below” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/4″ el_position=”last”]

[sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”standard” link=”https://baricol.se/produkt/baricol-complete-prenumeration-1-man-intervall/” target=”_self” icon=”” dropshadow=”no” rounded=”yes” extraclass=””]Beställ tuggtabletterna[/sf_button]

[/spb_image] [spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” row_bg_type=”color” row_bg_color=”#f7f7f7″ color_row_height=”content-height” bg_type=”cover” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” row_top_style=”slant-ltr” row_bottom_style=”none” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ remove_element_spacing=”no” row_col_pos=”default” row_expanding=”no” row_animation=”none” row_animation_delay=”0″ width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_blank_spacer height=”40px” responsive_vis=”hidden-xs_hidden-sm” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Vi vill att Baricol Complete ska vara ett vitamin- och mineraltillskott för alla som genomgått en överviktsoperation, därför finns våra produkter i flera smaker och i 4 formuleringar. Välj mellan tugg- brus- sväljtablett eller neturalt pulver. Läs mer om våra formuleringar och hur du kan variera dem.

[/spb_text_block] [spb_image image=”189670″ image_size=”medium” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/4″ el_position=”first”]

[sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”standard” link=”https://baricol.se/baricol-complete-brustablett/” target=”_self” icon=”” dropshadow=”no” rounded=”yes” extraclass=””]Brustablett[/sf_button]

[/spb_image] [spb_image image=”186719″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/4″]

[sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”standard” link=”https://baricol.se/baricol-tuggtablett/” target=”_self” icon=”” dropshadow=”no” rounded=”yes” extraclass=””]Tuggtablett[/sf_button]

[/spb_image] [spb_image image=”169979″ image_size=”medium” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/4″]

[sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”standard” link=”https://baricol.se/baricol-complete-svaljtablett/” target=”_self” icon=”” dropshadow=”no” rounded=”yes” extraclass=””]Sväljtablett[/sf_button]

[/spb_image] [spb_image image=”186720″ image_size=”full” frame=”noframe” caption_pos=”hover” remove_rounded=”yes” fullwidth=”no” overflow_mode=”none” link_target=”_self” lightbox=”no” intro_animation=”none” animation_delay=”200″ width=”1/4″ el_position=”last”]

[sf_button colour=”accent” type=”standard” size=”standard” link=”https://baricol.se/baricol-complete-pulver” target=”_self” icon=”” dropshadow=”no” rounded=”yes” extraclass=””]Pulver[/sf_button]

[/spb_image] [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/1″ el_position=”first last”] [/spb_row]