Hjälp & support: 031-333 44 33

Två rosa Baricol complete pulversticks hålls mot blå himmel och stråparasoll

Få den bästa starten på ditt nya liv - med Baricol Complete Pulver

Baricol® Complete pulver är framtaget för dig som ska genomgå en överviktsoperation eller för dig som nyligen är opererad och äter flytande eller mosad mat.

Baricol® Complete pulver blandas enkelt i exempelvis smoothie, gröt eller soppa (efter uppkokning).

Baricol® Complete finns också som tuggtablett, brustablett och sväljtablett och innehåller de vitaminer och mineraler du behöver efter din gastric sleeve eller gastric bypass-operation enligt de nordiska riktlinjerna. Baricol® Complete rekommenderas på sjukhus i både Sverige, Norge, Danmark och i flera länder i övriga världen.

Vår dietist tipsar: Så här kommer du igång!

  1. Två pulversticks per dag är det optimala valet att börja med efter överviktsoperationen eftersom det är smakneutralt och du kan blanda pulvret i vätska. Många mixar det i sin smoothie, rör ner det i sin yoghurt eller tillsätter det i sin juice. Du kan också blanda det i varm mat, t ex soppa eller gröt men tänkt på att inte koka pulvret utan tillsätt det efter upphettning. I BariBuddys receptdel kan du hitta mer inspiration kring hur du kan blanda pulvret. Vi rekommenderar att du fördelar dagsdosen vid två eller fler måltider i början då din minimage är extra känslig direkt efter operation.
  2. När du använt Baricol Complete pulver i minst två veckor, öppna provpaketet (som du fått av din klinik eller beställer här) och botanisera bland de olika sorterna (tugg-, brus-, sväljtablett)! Anledningen till att du ska vänta med detta är att många ändrar smakpreferenser efter operationen, därför är det bra att du gör ditt fortsatta val ett tag efter operationen.
  3. Gå eventuellt in på mina sidor och ändra sort och smak. Du kan välja mellan våra brustabletter, tuggtabletter, vårt smakneutrala pulver eller våra sväljtabletter. Alla har samma vitamin- och mineralinnehåll och ersätter den recetbelagda standardförskrivningen och multivitamin kvinna som annars brukar rekommenderas. Du får därefter hem en leverans Baricol Complete varje månad så att du aldrig glömmer att ta dina vitaminer. Om du hittat en sort som passar dig och önskar variera så rekommenderar vi alltid att byta till en längre och billigare prenumeration via mina sidor eller genom att kontakta kundtjänst.

Baricol® Complete rekommenderas av sjukvården

Flera av Sveriges största opererande enheter erbjuder Baricol® Complete som förstahands alternativ till sina patienter efter en gastric bypass eller gastric sleeve-operation. Om du känner dig osäker prata gärna med din läkare eller dietist gällande om Baricol® Complete är något för dig, och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor. Vi har läkare och dietister i vårt team som gärna svarar på dina frågor om våra produkter.