Hjälp & support: 031-333 44 33

Två rosa Baricol complete pulversticks hålls mot blå himmel och stråparasoll

Få den bästa starten på ditt nya liv - med Baricol Complete Pulver

Baricol® Complete pulver är framtaget för dig som ska genomgå en överviktsoperation eller för dig som nyligen är opererad.

Startkittet innehåller en månads förbrukning av Baricol® Complete pulver.

Baricol® Complete finns som tuggtablett, brustablett, sväljtablett och som smakneutralt pulver och innehåller de vitaminer och mineraler du behöver efter din gastric sleeve eller gastric bypass-operation enligt de nordiska riktlinjerna. Baricol® Complete rekommenderas på sjukhus i både Sverige, Norge, Danmark och i flera länder i övriga världen.

Vår dietist tipsar: Så här kommer du igång!

1. Två pulversticks per dag är det optimala valet att börja med efter överviktsoperationen eftersom det är smakneutralt och du kan blanda pulvret i vätska. Många mixar det i sin smoothie, rör ner det i sin yoghurt eller tillsätter det i sin juice. Du bestämmer med andra ord själv hur det ska smaka. Du kan också blanda det i varm mat, t ex soppa men tänkt på att inte koka pulvret utan tillsätt det efter upphettning. Du kan också blanda pulvret i kvarg eller keso – bara fantasin sätter gränser. I BariBuddys receptdel kan du hitta mer inspiration kring hur du kan blanda pulvret.
2. När du använt Baricol Complete pulver i minst två veckor, öppna provpaketet (som du fått av din klinik eller meddela oss så skickar vi ett) och botanisera bland de olika sorterna (tugg-, brus-, sväljtablett)! Anledningen till att du ska vänta med detta är att många ändrar smakpreferenser efter operationen, därför är det bra att du gör ditt fortsatta val ett tag efter operationen.
3. Gå eventuellt in på mina sidor och ändra sort och smak. Du kan välja mellan våra brustabletter, tuggtabletter, vår smakneutrala pulver eller våra sväljtabletter. Alla har samma vitamin- och mineralinnehåll och ersätter den recetbelagda standardförskrivningen och multivitamin kvinna som annars brukar rekommenderas. Du får därefter hem en leverans Baricol Complete varje månad så att du aldrig glömmer att ta dina vitaminer.

Baricol® Complete rekommenderas av sjukvården

Flera av Sveriges största opererande enheter erbjuder Baricol® Complete som förstahands alternativ till sina patienter efter en gastric bypass eller gastric sleeve-operation. Om du känner dig osäker prata gärna med din läkare eller dietist gällande om Baricol® Complete är något för dig, och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor. Vi har läkare och dietister i vårt team som gärna svarar på dina frågor om våra produkter.


Räck upp en hand om du känner dig frusen efter din viktoperation 🖐

Flera uttrycker att de känner sig mer frusna efter de genomgått sin viktoperation. 
Det är inte så konstigt! Orsaken till det är att din kropp försöker hushålla med den begränsade mängden energi som nu finns tillgänglig och går därför ner i sparläge.
Så dra på dig ett extra plagg eller en mysig filt och var snäll mot din kropp.

Känner du igen dig? Dela gärna med dig i kommentarerna 👇
#baricol #aldrigutanminavitaminer


40


17


D-vitamin är toppen och väldigt viktigt för oss! ☀️

D-vitamin hjälper till att stärka ditt immunförsvar så att du håller dig pigg - men även för att din kropp ska kunna tillgodogöra sig kalcium och bevara ett starkt skelett. Tyvärr får de flesta svenskar i sig för lite D-vitamin såhär års då solens UVB-strålar filtreras bort. Vitaminet kan du få i dig via den mat du äter men då intaget av mat är mindre efter en viktoperation bör du addera vitaminer till din kost för att få i dig tillräckligt. Därför tillgodoser baricol hela ditt D-vitaminbehov enligt de nordiska riktlinjerna!

Även om solens strålar inte hjälper till med D-vitamin så här års tycker vi ändå att du ska passa på att vara i solen så mycket du kan och bara njuta! ☀️

#aldrigutanminavitaminer #baricol #dvitamin


40


1


STORKOK 🍲

Gör det lätt för dig själv att äta bra mat! 
Genom att ägna en dag till att planera din vecka och göra matlådor slipper du lägga den tiden och tankekraften resten av veckan - då det ofta finns mycket annat att tänka på och göra. Vad tror du att du väljer att äta om du kommer hem från jobbet en tisdageftermiddag och är omotiverad, trött och hungrig? Har du förberett ett lager av härliga, hälsosamma, hemlagade matlådor som väntar på dig i kylen, sänker du trösklarna för att få i dig bra och hälsosam mat och minskar risken för att du stoppar i dig nåt onödigt. Se till att det bästa alternativet också är det lättaste!

Söndagar kan vara en toppendag att ägna sig åt ett ordentligt storkok! Varför inte slå på en bra podd, ljudbok eller spellista och unna dig en stressfri, härlig stund i köket. Du kommer tacka dig själv varje gång du tar fram en matlåda!

Här har vi lagat ratatouille från @baribuddyapp  som är väldigt gott att ha till en bit fisk eller något annat protein och funkar dessutom perfekt att frysa in. Vi slängde även ihop en böngryta med sting och en fiskgryta. 

Vilken är din bästa matlådemat? 😋

#aldrigutanminavitaminer #baricol


37


0


Tycker du det är svårt att ta dina vitaminer - varje dag?

Hitta en rutin för dina vitaminer och gör samma sak varje dag – annars är det lätt att glömma. Se även till att du förvarar vitaminerna där du ser dem, då är det lättare att komma ihåg att ta dem. 

Out of sight, out of mind! 👀

#aldrigutanminavitaminer #baricol


63


7


✨ Vi vill förenkla din vardag! ✨

På baricol jobbar vi för att göra ditt liv lite enklare efter din viktoperation!
Vi har satt ihop alla de viktiga vitaminer och mineraler du behöver i ett paket som du, med hjälp av vår prenumerationslösning, enkelt kan få hemskickat - helt automatiskt och med regelbundna intervaller! På så vis glömmer du aldrig dina vitaminer och du slipper krångla med recept. 🙌

Vi har något för alla! 
Välja mellan fyra sorter - smakneutralt pulver, tugg- brus- eller sväljtablett med fyra olika härliga smaker. 🍊 🍑 🍓 🍋

Har du svårt att bestämma dig för vilket av alternativen du ska välja? Då kan du enkelt klicka hem ditt provpaket via länken i vår profil och testa dig fram. 😋

Vad äter du för vitaminer efter din viktoperation?

#aldrigutanminavitaminer #baricol


50


11


Ont på höger sida efter din viktoperation? 😣
Detta kan bero på gallstensproblematik och är egentligen ingen direkt komplikation av en viktoperation utan en effekt av den snabba viktnedgången. Samma sak kan hända efter en snabb viktnedgång på till exempel pulverdiet. Många har gallstenar utan att få besvär, men om en gallsten fastnar i gallblåsehalsen kan man få ont. Smärtorna är då oftast lokaliserade till höger sida under revbensbågen och strålar bak och upp mot skulderbladen.

Är det här något du upplevt efter din operation? 
#aldrigutanminavitaminer #baricol


33


19