Hjälp & support: 031-333 44 33

Två rosa Baricol complete pulversticks hålls mot blå himmel och stråparasoll

Få den bästa starten på ditt nya liv - med Baricol Complete Pulver

Baricol® Complete pulver är framtaget för dig som ska genomgå en överviktsoperation eller för dig som nyligen är opererad.

Startkittet innehåller en månads förbrukning av Baricol® Complete pulver.

Baricol® Complete finns som tuggtablett, brustablett, sväljtablett och som smakneutralt pulver och innehåller de vitaminer och mineraler du behöver efter din gastric sleeve eller gastric bypass-operation enligt de nordiska riktlinjerna. Baricol® Complete rekommenderas på sjukhus i både Sverige, Norge, Danmark och i flera länder i övriga världen.

Vår dietist tipsar: Så här kommer du igång!

1. Två pulversticks per dag är det optimala valet att börja med efter överviktsoperationen eftersom det är smakneutralt och du kan blanda pulvret i vätska. Många mixar det i sin smoothie, rör ner det i sin yoghurt eller tillsätter det i sin juice. Du bestämmer med andra ord själv hur det ska smaka. Du kan också blanda det i varm mat, t ex soppa men tänkt på att inte koka pulvret utan tillsätt det efter upphettning. Du kan också blanda pulvret i kvarg eller keso – bara fantasin sätter gränser. I BariBuddys receptdel kan du hitta mer inspiration kring hur du kan blanda pulvret.
2. När du använt Baricol Complete pulver i minst två veckor, öppna provpaketet (som du fått av din klinik eller meddela oss så skickar vi ett) och botanisera bland de olika sorterna (tugg-, brus-, sväljtablett)! Anledningen till att du ska vänta med detta är att många ändrar smakpreferenser efter operationen, därför är det bra att du gör ditt fortsatta val ett tag efter operationen.
3. Gå eventuellt in på mina sidor och ändra sort och smak. Du kan välja mellan våra brustabletter, tuggtabletter, vår smakneutrala pulver eller våra sväljtabletter. Alla har samma vitamin- och mineralinnehåll och ersätter den recetbelagda standardförskrivningen och multivitamin kvinna som annars brukar rekommenderas. Du får därefter hem en leverans Baricol Complete varje månad så att du aldrig glömmer att ta dina vitaminer.

Baricol® Complete rekommenderas av sjukvården

Flera av Sveriges största opererande enheter erbjuder Baricol® Complete som förstahands alternativ till sina patienter efter en gastric bypass eller gastric sleeve-operation. Om du känner dig osäker prata gärna med din läkare eller dietist gällande om Baricol® Complete är något för dig, och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor. Vi har läkare och dietister i vårt team som gärna svarar på dina frågor om våra produkter.


Tar du alla dina vitaminer på samma gång eller sprider du ut dem över dagen? 🤔

Oavsett vilken variant du väljer från baricol - pulver, tugg-, svälj- eller brustablett - kan du ta hela dagens dos på en gång. 
MEN det funkar inte alltid för alla, så testa dig fram för att se vad din mage tolererar. 

Vad funkar bäst för dig?

#baricol #aldrigutanminavitaminer


26


9


Har du blivit mer stillasittande det senaste året? 

Då är du inte ensam. En ny studie visar att det är många som blivit mer stillasittande under pandemin. Kanske på grund av hemmajobb, restriktioner, karantän eller någon annan anledning? Oavsett anledning är VARDAGSMOTION nu viktigare än någonsin! 🚶‍♀️

Regelbunden vardagsmotion är lika viktigt att få in som de där intensivare träningspassen! Ta trapporna istället för hissen när du har möjligheten, ta lunchpromenader, cykla till jobbet, släng på dig ryggsäcken och gå eller jogga till mataffären - bara fantasin sätter gränser! 

Vardagsmotion gör så att du:
✨ Ökar blodcirkulation och förbränning.
✨ Får en förbättrad återhämtning efter din träning.
✨ Blir piggare i huvudet och på bättre humör. 
✨ Ökar din uthållighet vilket lägger grunden för förbättrad uthållighet även i din träning. 
 
Hårda pass är toppen på många sätt men det går inte att kompensera en stillasittande livsstil med några intensiva träningspass varje vecka - vi behöver vardagsmotion. 🙏

#aldrigutanminavitaminer #baricol


27


7


Dagens viktigaste mål med kroppens viktigaste tillskott efter viktoperationen. Hur tar du helst dina vitaminer? 🍓 #baricol #aldrigutanminavitaminer


36


3


FREDAGSLUNCH - 
Grillostsallad med linser. 🤤Superenkelt, fräscht och gott! 

Vad åt du till lunch idag?

✨Hoppas du får en toppenhelg!✨

#baricol #aldrigutanminavitaminer


40


6


Missa inte nästa tillfälle av dietisten svarar & förklarar🌟 Lär dig massor av nya saker och få svar på dina och andras frågor. Anmäl dig via länken i vår profil 👆🏻 #baricol #aldrigutanminavitaminer


33


1


Studier visar att drygt 50% av de som genomgått en överviktskirurgi tar sina vitaminer dagligen. 

Att ta dina vitaminer är som att borsta tänderna. Du kan inte borsta tänderna JÄTTEMYCKET en gång i veckan och tro att dina tänder kommer må bra av det. Istället behöver du ha bra rutiner och borsta dina tänder varje dag. Du kan tänka på precis samma sätt med dina vitaminer!

Att glömma dina vitaminer någon gång ibland är inte hela världen men sker det oftare än så kan det ge negativa effekter. Försök hitta ett sätt som funkar för att just du ska komma ihåg att ta dina vitaminer.

@baribuddyapp finns alltid där och hjälper dig gärna på traven. 

Hur gör du för att komma ihåg att ta dina vitaminer? ✨

#aldrigutanminavitaminer #baricol


37


2