Hjälp & support: 031-333 44 33

Marmorbord med baricol brustablett omgiven av färska hallon och persikoskivor

Baricol Complete rekommenderas av sjukvården

Baricol® Complete Brustablett efter gastric sleeve och gastric bypass

Baricol Complete är ett unikt utvecklat kosttillskott för dig som har genomgått en viktoperation och vill på ett enkelt sätt få i dig alla de vitaminer och mineraler du behöver*. Produkten är klassificerad som livsmedel för speciella medicinska ändamål (FSMP).

Vår brustablett är ett perfekt val för dig som vill ha en allt-i-ett produkt och endast en förpackning att hålla reda på.

Genom att lösa upp dygnsdosen (2 brustabletter) i ett glas vatten eller i en vattenflaska, kan du reducera antalet tillfällen du behöver ta dina vitaminer till endast ett per dag. Om du väljer att ta dem i en vattenflaska får den sedan följa med på gymmet, i bilen eller på jobbet. Baricol Complete bryter ytspänningen på vattnet vilket för många upplevs som lättare att dricka. Välj mellan läskande citrussmak eller vår bäriga smak hallon/persika.

*Enligt Nordiska riktlinjer

Beställ!

Fördelar med brustabletten

– Enkelt! Släng ner två tabletter i din vattenflaska och dygnsdosen är klar.
– Finns i smakerna citrus och hallon/persika.
– Enkel prenumerationslösning som kommer hem till dig varje månad.
– Anpassade för dig som är överviktsopererad i och med att tabletten redan är upplöst när den när mage och tarm.
– Du behöver bara hålla reda på en förpackning och slipper dela upp i dosett.

Rund Profilbild på kvinna med långt mörkt hår på café

Därför väljer jag Baricol® Complete Brustablett

Veronica, Gastric Bypass-opererad 2018
Under min första sommar som gastric bypass opererad tog jag inga vitaminer – det var för krångligt med många olika förpackningar och tider. På Danderyds sjukhus tipsade de mig om Baricol Complete och sedan dess tar jag mina vitaminer varje dag och det kändes mycket enklare nu. Jag började med att beställa ett provpaket sedan startade jag en prenumeration och jag är supernöjd. Baricol känns mer roliga att ta, jag tar båda brustabletterna i min vattenflaska och har med dem på gymmet på jobbet – ja överallt.  Jag tar båda brustabletterna samtidigt i en vattenflaska, som jag sen dricker under förmiddagen oavsett vart jag är.  Tar alltid på morgonen och för att komma ihåg mina vitaminer så har jag dom ståendes i köket på bänken. Då ser jag dom när jag gör min frukost och fyller då på en flaska med vatten och lägger i 2 st brustabletter, eller tar mina “tuggisar” eller pulverpåsar. Tar alltid hela dosen samtidigt. Oavsett vilken  variant jag väljer.
 

Baricol complete brustablett med två brustabletter framför

Användning och ingredienser

Baricol Complete brustablett är klassificerat som livsmedel för speciella medicinska ändamål (FSMP) och är anpassat för kostbehandling efter gastric bypass eller gastric sleeve-operation. Produkten innehåller alla vitaminer och mineraler enligt rekommendationen i de nordiska riktlinjerna.

Användning: Dygnsdosen (2 tabletter) kan fördelas på ett till flera tillfällen under dagen dvs man kan ta alla tabletter vid exempelvis frukosten eller fördela jämnt över dagen. Ett tips är att du löser upp dygnsdosen (2 tabletter) i en vattenflaska för att sedan drickas jämnt fördelat över dagen. Tänk på att skaka om flaskan innan varje dryckestillfälle.

Viktig information: Tas i samråd med läkare eller dietist. Bör ej ses som enda vitamin- och mineralkälla, du behöver äta varierad mat också. Rekommenderas från 18 år eller enligt ordination.
Förpackningsstorlek: 30 brustabletter.
Smaker: Citrus och hallon/persika.
Dosering: 2 brustabletter per dag.
Övrig information: Tabletten är sockerfri och innehåller inga allergener enligt annex II EU No.1169/2011.
Ingredienser: Mineraler (kalciumcitrat, magnesiumcitrat, järncitrat, zinkcitrat, mangansulfat, kopparcitrat, kaliumjodid, krompikolinat, natriumselenat, natriummolybdat). Vitaminer (cyanokobalamin, C-vitamin, D-alpha tocoferol, retinylacetat, nikotinamid, kolekalciferol, kalcium-D-pantotenat, menakinon-7, tiaminhydroklorid, riboflavin, pyridoxinhydroklorid, folsyra, biotin). Surhetsreglerande medel (citronsyra, natriumbikarbonat). Fyllnadsmedel (trikalciumfosfat). Sötningsmedel (xylitol, sukralos). Naturliga aromer. Färgämne (Rödbetspulver*).
* Gäller enbart brustablett med persika/hallonsmak.

Innehåll i Baricol® Complete jämfört med ritlinjerna

INNEHÅLL ENLIGT NORDISKA RIKTLINJER BARICOL COMPLETE
Järn 45-60 mg/dag 50 mg ✔
Vitamin B12 >35o µg/dag (Cyanokobalamin) 700 µg ✔
D-vitamin 800 IE 1800 IE (45 μg) ✔
Kalcium >500 mg (helst i form av kalciumcitrat) 1000 mg ✔
Folsyra 400 µg/dag 400 µg ✔
Tiamin 1,1-1,4 mg/dag 2,0 mg ✔
Zink 9 mg/dag 21 mg ✔

NÄRINGSDEKLARATION (per dygnsdos, 2 brustabletter)

Vitaminer Enhet Mängd % RDI
Vitamin A µg 800 100
Vitamin C mg 100 125
Vitamin D3 µg 45 900
Vitamin E mg 15 125
Vitamin K2 µg 77 103
Vitamin B1 mg 2,0 182
Vitamin B2 mg 1,8 129
Niacin mg 18 113
Pantotensyra mg 9 150
Vitamin B6 mg 1,5 107
Biotin µg 60 120
Folsyra µg 400 200
Vitamin B12 µg 700 28 000
Mineraler
Kalcium mg 1000 125
Järn mg 50 357
Jod µg 150 100
Magnesium mg 150 40
Zink mg 21 210
Selen µg 55 100
Koppar mg 2,0 200
Mangan mg 2,1 105
Krom µg 45 113
Molybden µg 30 60
Beställ nu!