Hjälp & support: 031-333 44 33

Vad är BariBuddy

BariBuddy är appen som är utvecklad av oss tillsammans med läkare och dietist med syftet att förenkla livet för överviktsopererade. Idag finns appen på svenska, danska, engelska och arabiska och kan laddas ner helt gratis från App Store och Google Play.

Man tittar i telefonen BAriBuddy app

Varför ska jag ladda ner BariBuddy

Tanken med BariBuddy är att den ska vara din op-kompis efter viktoperationen. BariBuddy skickar påminnelser om alla de rutiner som du behöver tänka på efter din operation som att äta, dricka vätska, ta dina vitaminer och att röra på dig. Appen innehåller också recept anpassade för de olika upptrappningsfaserna (flytande och puré/mosad mat) efter operationen. Du finner en utförlig FAQ del med frågor som rör allt från själva kirurgin, till mat och näring, psykologi och bra tips på vägen. Förutom detta kan du ta tid på din äthastighet, registrera din vikt, dina måltider i en matdagbok, ditt mående och ditt vätskeintag. Allt du registrerar kan sammanställas i en rapport som du kan dela med din vårdgivare.

BariBuddy appen för viktopererade på svart telefon ligger på block på ett träbord

Kliniker i BariBuddy?

Som klinik/sjukhus som utför överviktsoperationer kan man få en klinikanpassad version av appen. Det innebär att man får sin egen logga i appen, sina adressuppgifter, medicinska påminnelser (dessa finns inte i övriga versioner), samt validera all information i appen så att den överensstämmer med sina råd.
Idag finns sju kliniker anslutna till BariBuddy:
GB Obesitas Skåne
CFTK
Aleris Obesitas Skåne
Aleris Obestias Stockholm
NCK Nordiskt Centrum
Metabolt Center (Calanderska)
Skaraborgs sjukhus