Åresresumé av Baricol-året 2022

Året 2022 har minst sagt varit ett händelserikt år för oss på Baricol. Det har rymt både små, stora och ännu större projekt! I Baricols historia mätt, förmodligen det mest händelserika året hittills. Och jag tänker att vi tar det från början…

Våren 2022

Lagom till årsskiftet 2021–2022 fick vi vårt nya utseende – Baricol bytte kostym och aldrig förr har vi varit snyggare i våra blå-lila färger! Med designbytet följde också en uppdatering av våra hemsidor Baricol.se, Baricol.no och Baricol.com för att göra kundupplevelsen ännu bättre, gå i linje med vår nya design samt göra information mer lättillgänglig för vårdpersonal.

Inte långt efter lanseringen av våra nya hemsidor sattes nästa projekt i rullning – att lansera den nya och uppdaterade versionen av BariBuddy, efter en lång tids utveckling och arbete med appen var vi redo att släppa den fri! Och vilket fint mottagande den fick, idag har BariBuddy laddats ner över 30 000 gånger, 13 kliniker använder appen i sitt dagliga arbete med sina patienter och våra första data indikerar att användandet av appen förbättrar följsamheten hos patientgruppen. 

I april 2022 var det äntligen dags för MDFO, efter att vi haft ett uppehåll under 2021 pga. pandemin kunde vi återigen hälsa sjukvårdspersonal från hela Sverige, Norge och Danmark välkomna! Med över 100 deltagare blev MDFO 2022 vårt hittills högst rankade utbildningsevent med ett snitt på 4,8 av 5 i nöjdhet av deltagarna. Nu ser vi fram emot MDFO 2023! Anmälan till 2023 års MDFO är öppen och du kan anmäla dig här: MDFOANMÄLAN

Vi har också hunnit med att delta på ett gäng olika konferenser och möten under våren 2022, bland annat deltog vi under EASO i Maastricht och Nordic-Baltic-Dutch Obesity Meeting i Vilnius. 

Som om inte våren varit fullspäckad nog så passade vi även på att lansera vår proteinbar, BariBar, och en tredjedel av lagret sålde slut inom en vecka. 

Hösten 2022

Efter ett välförtjänt sommarlov var det dags igen! Under hösten anordnade vi vårt första ”Årets mini-mage” event, ett event för våra kunder med föreläsningar, mingel, erfarenhetsutbyte men också prisutdelning till vinnaren av ”Årets mini-mage 2022”. En person som nominerats och röstats fram av Communityt i våra sociala kanaler. Det blev en fantastisk eftermiddag med glitter och glamour, glädjetårar och skratt!

Vår populära digitala utbildning, Baricol Education, hölls i oktober med Liisa Tolvanen som höll en lunchföreläsning om viktrecidiv med ca. 100 deltagare från både primär- och specialistvården. Ett nytt deltagarrekord, så kul!

Givetvis var det intressanta och spännande möten som stod på agendan även under hösten, både Nationalt Bariatriskt Symposium i Århus samt Nordic Obesity Meeting i Köpenhamn.

Men den största händelsen för oss på Baricol under året 2022 var under sommaren då vi förvärvades av FitForMe, det europeiskt marknadsledande nederländska företaget som jobbar med bariatriska supplement och följsamhet – precis som vi.

Vi vill rikta ett Stort Tack till all sjukvårdspersonal för ett fantastiskt fint samarbete under året 2022. Tillsammans gör vi en stor skillnad för patienter som genomgår obesitaskirurgi. Vi ser fram emot fortsatt fina samarbeten och möten under 2023! 

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
Önskar gänget på Baricol!