Baricol / Våra dietisters artiklar om överviktskirurgi / BariBar – Proteinbaren anpassad specifikt för bariatriskt opererade

BariBar – Proteinbaren anpassad specifikt för bariatriskt opererade

Baribar är en helt ny proteinbar och dessutom den första i sitt slag. Med smak av blåbär, kardemumma, kokos och vit choklad är denna proteinbar inte bara fantastiskt god utan också anpassad för patienten med den lilla magsäcken.

BariBar är framtagen av Baricols dietister och är mindre i storlek och energiinnehåll än andra proteinbarer på marknaden. Med sina 40 gram och 150 kcal är den ett alldeles lagom stort (litet) mellanmål. Tanken men Baribar är att den skall kunna underlätta vardagen för personer som genomgått överviktskirurgi, detta genom att vara en enkel lösning när vardagen inte går ihop eller om man har problem med att få i sig rätt mängd protein. Att kunna ha en Baribar på kontoret, i bilen eller väskan för att säkerställa att man får i sig det där viktiga mellanmålet med ett bra proteininnehåll. Som ett komplement till den vanliga maten helt enkelt!

BariBar innehåller 10 gram protein, alltså 1/6 av den dagliga proteinmängden (60–80 gram), som rekommenderas personer som genomgått fetmakirurgi. En noga balans har gjorts mellan energigivarna – utan att göra avkall på smak och konsistens. BariBar innehåller heller inget tillsatt socker.

BariBar finns tillgänglig att köpa för patienter från Baricols shop på Baricol.se, Baricol.no samt Baricol.com och de säljs i förpackningar om 18 bars.

Näringsinnehåll BariBar:

Vikt (g)100 g40 g
Kcal375150
KJ1 568627
Fett16,76,7
– varav mättat fett7,12,8
Kolhydrat46,018,4
– varav socker3,61,4
– varav polyoler37,715,1
Fiber2,71,1
Protein2410
Salt0,450,18