Baricol / Våra dietisters artiklar om överviktskirurgi / 6 tips för att dricka tillräckligt efter din magsäcksoperation!

6 tips för att dricka tillräckligt efter din magsäcksoperation!

  1. Sätt upp vätskemål! Är ditt mål är att dricka 2 liter innan du går och lägger dig? Försök att dela in dessa i delmål där du exempelvis ska ha fått i dig 0,5 liter innan klockan 10, 1 liter innan klockan 14, 1,5 liter innan klockan 18 och sedan de sista 5 deciliterna innan du går och lägger dig!
  2. Använd påminelser! Både digitala och fysiska. Vår app Baribuddy kan påminn dig digitalt, men en annan bra sak är också att ställa fram vattenkannan eller vattenflaskan. Eller varför inte en lapp på toaletten och ett glas vid handfatet?
  3. Drick något gott! Vanligt vatten kan kännas trist och i vissa fall kännas hårt i magen. Genom att smaksätta vattnet med fruktbitar, bär, sockerfri saft, te eller våra Baricol Brustabletter kan vätskan kännas mer lockande och smaksättare bryter ytspänningen vilket kan göra det lättare att dricka.
  4. Använd en flaska eller ett glas som du tycker om! Det här kan låta löjligt men vem vill dricka champagne ur en plastmugg? Samma princip gäller faktiskt här, val av glas eller flaska kan göra att det känns godare att dricka!
  5. Bär mer dig vattenflaskan. Ta med den på promenader, I bilen, på kontoret eller vid sidan av sängen.
  6. Förändra temperaturen. Varm vätska kan kännas lättare att dricka för en del, medan andra föredrar isande kall dryck. Tillsätt då massor av is!

Vattenflaska rosa och grön aldrig utan mina vitaminerKitta dig med Baricols snygga vattenflaska inför den förhoppningsvis varma sommaren 😉