Baricol / Våra dietisters artiklar om överviktskirurgi / Hösten är här! Bästa rutintipsen för dig som är överviktsopererad!

Hösten är här! Bästa rutintipsen för dig som är överviktsopererad!

Planera och laga matlådor
För att få ihop vardagen är det bästa sättet för att lyckas med hälsosamma rutiner – planering.

– Gör mycket mat när du väl lagar den, fördela i matlådor och ställ in i frysen.

– Planera gärna veckans måltider på söndagen innan den nya veckan startar så är du preppad! I appen BariBuddy (som nu är gratis) finns inspiration att få!

 

Gör träning och vardagsmotionen till en vana
Dagarna blir kortare och vindarna kyligare. Det kan vara lockande att krya upp med en kopp té och en god bok. Därför är det nu dags att att se till att träningen blir en vana! Kom ihåg att du aldrig ångrar ett  träningspass 🙂

– Boka in träningen, vilka veckodagar ska du träna, hur länge och med vem? Boka gärna in ett passmed en kompis, chansen att den blir av är då mycket större.

– Pannbenet kan komma väl tillpass här, de första passen är oftast de jobbigaste men efter ett tag blir träningen ett behov! Håll ut och håll i.

– Sätt ribban på en lagom nivå. Är du inte träningsvan kanske raska promenader kan vara en bra start? Anpassa nivån så att det faktiskt blir av!

 

Ta dina vitaminer 
Risken finns ju att du, när du varit på resande fot glömt dina vitaminer hemma… ? Kanske ligger de inte längre där du en gång la dem eller så har du pausat din prenumeration? Det finns enkla lösningar på detta!

– Lägg vitaminerna synligt och knyt gärna ihop dem med en annan rutin. Som tex när du äter dina frukost?

Starta igång in prenumeration och använd påminnelserna i vår app BariBuddy som nu är helt gratis!

 

Lycka till!

Beställ din favorit!

Baricol Complete sväljtablett med förpackning placerade på ett bordBaricol Complete brustablett hallon & persika på ett bord

Baricol Complete tuggtablett placerade på ett bordBaricol Complete dospåsar som ligger framför förpackningen