Baricol / Nyhetsarkiv / Vilka rutiner har överviktsopererade på sommaren?

Vilka rutiner har överviktsopererade på sommaren?

Tania Baricolkund med väskan aldeigutanminavitaminer

Slippa rutiner eller slipa på rutinerna under semestern?

Vi befinner oss mitt i sommaren och undrar; hur står de till med rutinerna du som överviktsopererade brukar ha i vanliga fall nu i semestertider? Faller de i glömska? Vi fick oss en tankeställare när vår kund Taina kontaktade oss och hade glömt sina vitaminer när hon reste hemifrån. Slutet gott, vi mötte upp henne i Stockholm för att lösa problemet 🙂 vi vill ju tillsammans med er kämpa för #aldrigutaminavitaminer.

Idag har vår dietist listat sina bästa sommartips för att hitta något mellanting mellan att slipa och att slappa. Håll tillgodo!

Mycket fest och lite verkstad
Mycket fest gör oss trötta och slöa, i synnerhet om det är alkohol inblandat. Varför erbjuder inte alla värdar alkoholfria alternativ? Idag finns det bra öl och vin att köpa som är alkoholfritt. Det borde vara en självklarhet tycker jag. Många överviktsopererade är dessutom väldigt känsliga mot alkohol. Kan vi inte bara bestämma av vi börjar med det nu?!
Fläderdrink på dukat bord 
Mer glass än grönt
Glass är gott och svalkande under semestern, såklart ska du äta glass! Testa ett hälsosammare alternativ som omväxling. Denna är riktigt god.  Köp billiga glassformar och testa dig fram.

 

Jordgubb- och passionglass (4 st glassar)
0,5 liter färska jordgubbar
1 passionsfrukt
0,5 dl kokosmjölk
1 krm vaniljpulver

Stavmixa jordgubbar med passion och saften av 1/2 lime. Blanda i kokosmjölk och vaniljpulver.  Fyll glassformarna och låt stå i frysen i 4-6 timmar. Fyll inte formarna för mycket då blandningen sväller i frysen.  För att pinnarna ska stå rakt i formen, vänta någon timme efter att du fryst glassen innan du stoppar i pinnarna. Om du saknar du glasspinnar – ta avklippta sugrör och stick ner istället!

Hemmagjord isglass röd med jordgubb i glas med is
 
 

Mer torrt än vått
Vätska är något som är viktigt att tänka på året runt som viktopererad än mer under sommaren (om den är varm). Baricol i brusform kan vara att rekommendera för att att bryta ytspänningen och få i dig vitaminer på samma gång.

baricol complete brustablett två rör mot blå himmel 
Ryggläge istället för tuff träning
Visst är de härligt att slappa men mindre kul att känna sig förslappad. Träning har så många goda effekter på oss, framförallt på vår psykiska hälsa. Forskare till och med att det kan jämföras med antidepressiva läkemedel. Om du inte redan gjort det, lyssna på Anders Hansens sommarprat – det gav en rejäl tankeställare både avseende hög mobilanvändning och träning kopplat till hälsa.
 
Mer slarv än ordning och reda
Det blir lätt på ett annat sätt på sommaren, men vissa saker behöver man bara hålla ordning på. Vitaminerna till exempel. Gör som Taina, ta ditt vitaminimtag på stort allvar. Tyvärr har vi inte resurser att möta upp alla kunder som glömt sina vitaminer men vår kundtjänst gör sitt yttersta för att hjälpa dig på bästa sätt. Ett bra tips för ordning och reda är att använda vår app för viktopererade – BariBuddy som påminner om vad du ska göra när. Psssst, BariBuddy kommer i ny version inom kort. Håll utkik!

hand håller i telefon som visar BariBuddy app för överviktsopererade

 

Ha en underbar sommar!

Soliga hälsningar från Baricolteamet.