Baricol / Våra dietisters artiklar om överviktskirurgi / Tips för att komma ihåg att ta dina vitaminer efter kirurgi
hand håller rosa Baricol vattenflaska, med tidning, solglasögon, äpple och ett rör Baricol complete brustabletter i bakgrunden

Tips för att komma ihåg att ta dina vitaminer efter kirurgi

Vår dietist bästa tips för att komma ihåg att ta dina vitaminer

Baricol Complete är vitaminer utvecklade för dig som genomgått en gastric bypass eller gastric sleeve. Tuggtabletterna finns i tre smaker (hallon/persika, jordgubb och apelsin) och brustabletterna i två smaker (citron och hallon/persika). Anledningen till att våra vitaminer “smakar” är för att du som överviktsopererad ska få vitaminer i den bästa beredningsformen (tugg och brus). Det underlättar upptaget eftersom miljön i den lilla magsäcken är mer basisk än innan, vilket försvårar aktiveringen av vissa vitaminer och mineraler. Men smak är ju alltid just en smaksak. Vissa älskar våra smaker medan andra kunder anser att vitaminerna hade varit bättre smaklösa. Vi arbetar hela tiden på att uveckla våra produkter för att de ska passa ännu fler kunder och smaker. Idag delar jag med mig av mina bästa alltid-ta-dina-vitaminer-tips.

Tre tips för att alltid ta vitaminer efter överviktsoperationen:

  1. Kom ihåg att det är just vitaminer och mineraler och inte godis. Om smaken är till belåtenhet är det såklart ett plus – men det viktiga är att du tar dem, varje dag livet ut. Hur gott är Alvedon eller en Treo egentligen?
  2. Försök att ta dina vitaminer kopplat till en annan vardagsrutin, på så sätt är det oftast lättare att komma ihåg dem. Tex tillsammans med frukosten och kvällsmålet eller innan tandborstningen. Om det ändå är svårt: ladda ner appen BariBuddy som påminner dig!
  3. Ta vitaminer som är anpassade efter den nya anatomin – vilket brustabletter och tuggtabletter är. Jag skulle aldrig ge min kropp det näst bästa, (kapslar) när det finns något som är anpassat för mig och min viktoperation.

Lycka till!

Joanna, dietist Baricol Bariatrics

 

Beställ vitaminer och mineraler
Såhär kan du variera dina vitaminer – era bästa tips